Суховільський ЗДО, Суховоля
Бродівська міська рада, Львівська область

Організація харчування

Заклад дошкільної освіти забезпечує збалансоване харчування дітей необхідне для їх нормального росту і розвитку із дотриманням натурального набору продуктів, визначених МОЗ спільно з МОН за погодженням з Мінфіном.

Харчування дітей у закладі дошкільної освіти та його кратність залежить від режиму роботи закладу та тривалості перебування в ньому дітей.

У закладі дошкільної освіти встановлено триразове харчування дітей.

Контроль за організацією та якістю харчування, вітамінізацією страв, закладкою продуктів харчування, кулінарною обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, санітарним станом харчоблоку, правильністю зберігання, дотриманням термінів реалізації продуктів покладається на медичних працівників та керівника закладу дошкільної освіти.

Організація харчування дітей в навчальних закладах – це чітко регламентований процес, що регулюється чинними законодавчими нормами. Основні із цих норм викладено в Законах України «Про освіту», «Про охорону дитинства», в постановах Кабінету Міністрів України №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах», №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказах МОН України №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних та інтернатних навчальних закладах»; №298 «Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, №242 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»».

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне харчування. Саме тому адміністрацією закладу приділяється велика увага даному питанню.

Харчування дітей в ДНЗ здійснюється у відповідності до вимог законодавства України. Забезпечується дотримання санітарно-гігієнічних вимог згідно ст. 17 Закону України «Про забезпечення санепідемблагополуччя». Неухильно виконується робота по запобіганню спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь. У закладі встановлено доцільний режим харчування, наявні меню-вивіски (про денне меню), графіки видачі їжі, добові проби, призначені відповідальні особи за організацію харчування, ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

Наявні картотеки страв, орієнтовні двотижневі, сезоні меню, затверджені СЕС, щоденні меню-розкладки, котрі відповідають картотекам страв.

Логін: *

Пароль: *